tisdag 22 mars 2011

Besök av Hanna, Johan och Ebba!




Så på torsdagen var det dags för vårt andra besök att anlända. Hanna, Johan och Ebba! De var efterlängtade. Erik blev superglad över att se dem, särskilt Johan som han pratat om hela veckan, han skulle nämligen laga en lastbil åt honom… J

På fredag fm var vi bara och kollade in Cliffords centrum och saluhallen med alla djur, levande och döda och köpte frukt och grönsaker. Fidde slutade tidigt så när han kom hem åt vi lite fruktsallad och sedan begav vi oss in till Guangzhous centrum. Vädret var kanon och vi strosade runt lite grann, vi tog lite härliga hopp-kort utanför en byggnad och när Erik började klättra uppför en brant trappa som Rocky och Ebba och Hanna klappade ett lejon så kom vakten och körde oss därifrån.




Uppe till höger kan ni se vakten komma och köra bort oss...



Vi gick vidare till Haixinsha Asian Games Park och efter lite funderande så bestämde vi oss för att betala de 30 kronorna och gå in. Tyvärr fick vi aldrig se fontänen igång, vilken verkade enorm, men det var ändå kul att ha varit där. Under tiden som vi gick där så började det skymma och det började tändas mer och mer lampor i skyskraporna, i alla olika färger. Canton Tower var ju klart vackrast! Vi såg även båtarna som man kan åka på Pearl River. De var ordentligt upplysta. Jag hoppas att vi någon gång under vår vistelse här kan hinna med en kryssning med någon av dem.






Efter detta var klockan så mycket så det var dags att åka hem med våra trötta och välling-sugna barn, så vi började leta oss tillbaka till busshållsplatsen, som vi inte riktigt visste vart den låg. Här i Kina har ju tydligen inte bussarna från Clifford några riktiga hållplatser utan bara helt plötslig på en gata så stannar bussen och sen gäller det att komma ihåg vart det var. Det var inte helt enkelt, så det var tur att vi kände igen bussen när den kom för annars hade vi missat den. Nu gjorde vi ju det ändå, eftersom den var full, men nu visste vi ju åtminstone varifrån den skulle gå. Nu var vi dessutom nr 5 i kön så nästa buss hoppades vi att vi skulle få plats på. Den kom ca 15 minuter senare och vi hade tur, vi fick precis plats. Bussarna som går till Clifford får nämligen inte ha några stående passagerare.





På lördagen var det dags för nästa äventyr. Chimelong Amusement park, med en alldeles galen berg och dal bana, med fritt fall. Denna har Fidde pratat om sen vi kom hit och nu fick han äntligen prova den. Jag tror att han var mycket nöjd efteråt och sedan blev Hanna också sugen på att prova så Johan fick åka en gång till.



Här fanns jätte roliga karuseller för barnen och både Erik och Ebba gillar ju att åka så det blev att springa mellan dem. Det var alldeles lagom med folk också så vi behövde inte vänta i timmar för att få åka.




Där fanns också olika slags shower som man kunde gå på och vi valde en action show. Vi trodde att det skulle vara med en massa motorcyklar som gjorde volter och körde fort men det var verkligen ett helt galet kinesiskt action äventyr med båtar, fyrhjulingar, motorcyklar, bomber och smällare och brinnande människor och ja gud vet allt! Det enda Erik uppskattade var när motorcykeln kom ut och körde.





På söndagens morgon hängde Johan med mig ut och springa och givetvis knäckte han mig på andra varvets sista 200 meter gav han sig på att spurta… Jag som har haft problem med att ens ta mig runt. Han hade dessutom inte sprungit sen maj förra året. Ja vissa har helt enkelt bara lätt för det medan andra inte är gjorda för det… J Han hade åtminstone träningsvärk dagen efter och det hade inte jag! Men det hade i och för sig varit skönt om jag hade haft det… hahha aldrig nöjd.

Efter löpturen bar det iväg till Chimelong Safari Park, där vi kollade in alla djuren. Vi åkte Safari tåget, matade giraffer, apor och elefanter. Jag blev också väldigt sugen på att rida på en elefant, men Erik var för kort så det gick inte. Innan vi åkte hem kollade vi in Tiger-showen, men den var ingenting för barnen och när de inte vill sitta stilla då är det ingen mening att stanna kvar så vi gick därifrån och for hem och lagade tacos.







Under veckan som gått har vi hunnit med massor. Allt som Fidde och jag har gjort på tre månader har vi försökt trycka in på lite mindre än två veckor. Vi har shoppat på Sam’s Club och vi har varit på Western Clothes market och prutat till oss en massa varor för sjukt låga priser. Vi har varit på Tianhe sports Center och köpt väldigt billiga converse skor och snygga kläder till vettiga priser och vi har hunnit utforska Clifford med dess affärer och lekplatser.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar