lördag 26 februari 2011

Bao Mo Garden

På onsdagen gjorde vi ännu en utflykt med våran privatchaffis James, denna gången åkte vi åt höger efter Clifford och åkte ca 45 minuter. Däråt har vi aldrig tidigare styrt våran resa så det var spännande att få se även denna stadsdel av Guangzhou. För det är ju fortfarande Guangzhou, vart man än reser. Det är så fantastiskt stort så man fattar ju inte. Jag upptäckte i alla fall att det fanns en del att utforska här också, så någon mer gång får vi allt styra resan häråt.

Men för dagen var det Bao Mo garden som gällde. Det är en park som jag aldrig tidigare varit i, men som flera rekommenderat. Den skulle tydligen vara väldigt kinesisk och jag har läst på internet att den först byggdes under Qing dynastin men förstördes 1950, och återuppbyggdes sedan 1995. När vi steg ur bilen hade båda barnen somnat, vilket vi tyckte var lite skönt för då kunde vi strosa lite lugnt och stilla för en gångs skull… J



Det var verkligen kinesiskt och precis som allting annat som jag upplevt här väldigt storslaget. Fantastiska broar, byggnader, stenskulpturer, träskulpturer, dammar, madame tussauds dockor och fiskar. Jag tror att det var fiskarna som var mest spännande. Enormt stora och hungriga. När barnen väl vaknat så var ju detta det bästa på hela dagen. Erik kunde matat dem fortfarande, han tyckte det var jätte häftigt.

Jag har aldrig varit på Madame Tussaud's men jag kan tänka mig att det känns som de här dockorna, man bara väntade på att de skulle börja röra sig. Det var riktigt läskigt. Tur att de var innanför glaset.

Väldigt hungriga!


Där fanns även en guldskulptur i form av en kvinna, vi frågade några tjejer som stod där vem hon var eller vad hon representerade men de kunde inte förklara på engelska. I hennes knä låg pengar och ifrån hennes hand strilade det vatten. De kineser som gick ut här de tvättade sig i vattnet och tog på henne och la väl även en liten gåva. Jag och Anita gjorde likadant.


Här fanns mycket broar med trappsteg. Inte så lätt med vagn.


Vi försökte flera gånger få med båda barnen på samma bild och här lyckades vi ju...



En kort liten tur fick vi även åka i en "gondol" Kvinnan tyckte inte om att Hugo suttade på tummen utan daskade till honom på handen. Sedan har han även en ovana att klämma mig på brösten och det fick han inte heller göra utan hon drog fram handen och daskade till den också.







En papegoja skrek Erik



Här fanns som ni förstår hur mycket som helst att titta på, tyvärr var det väldigt lite information på engelska, eller ingen alls kan man väl säga, så man vet ju inte vad det är man har sett men samtidigt gör det väl ingenting. Det var hursomhelst vackert och avslappnat och barnen kunde roa sig.

2 kommentarer:

  1. Ännu ett litet äventyr =) Ser väldigt fint ut på bilderna. Spännande att mata fiskarna men mindre spännande med damen som körde gondol och daskade till Hugo på fingrarna =(
    Det ser ut som ni har skönt väder...Längtar tills vi oxå kan vara ute utan mössor!
    Men vi får ha de så kul vi kan i kalla Sverige,i morgon ska vi ut och på isen och fiska,ska bli mysigt.
    Lika kul att läsa dina inlägg varje gång!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Är så roligt att läsa och kolla dina bilder på bloggen. Otur att kameran gått sönder och att du inte fick köpa den kamera du ville ha!
    Nu är vädret lite mildare här hemma men längtar efter den värme ni har. Ser så skönt ut när barnen är i kortärmat.
    Kan du inte ta kort med din mobil??

    Gud vad de går fort med dom små. Redan ett år snart. Planerat in födelsedagskalas? Här är de bokat.
    Hugo är en snabb kille men vad roligt att tänderna tittar fram. Ester har har fått sin 6:e tand men har nog lite ont.

    Ha de super och längtar tills ni kommer hem då vi kan ses igen, och planera in en fika.

    Kram på er

    SvaraRadera