lördag 11 juni 2011

Chimelong paradise

I går var vi på nöjesparken igen. Mycket för att Fidde var sugen på att åka deras hisnande bergochdalbana med fritt fall och allt vad det är för snurrar och turer. Ingenting för mig. Det ser helt galet ut, men fidde skulle nog kunna hållt på och åkt än.

Fidde sitter längst upp till vänster och vinkar.


Barnen var snälla och satt och väntade medan pappa sprang fram och tillbaka och åkte...



Cecilia och jag passade också på att åka lite. Inget märkvärdigt men en lite snällare bergochdalbana och en mindre variant av flumraidern. Det var tur att vi köpte regnponchos för annars hade vi nog varit blöta än.


Erik provade också på att åka en karusell där man kunde bli riktigt blöt om man inte hade regnkläder på sig.



Förra gången vi var här, med Hanna, Johan och Ebba så gick vi aldrig in i detta hus. Då trodde vi att det mest var lek med bollar och en massa spel. Dessutom var det väldigt högt ljud vad jag kan minnas. Men i går gick vi lite längre in och hittade massor av roliga karuseller för barnen. Dessutom var det luftkonditionering och härligt svalt. Barnen hade super kul!








Efter "barnens hus" var Hugo helt slut och han slocknade innnan vi hunnit få in maten. Vi åt hamburgertallrik och efter det sprang fidde i väg för att åka ännu en bergochdalbana där man satt på motorcyklar. Han har ju inte ens fått höra en riktig motorcykel sen i somras... :-) Hugo sov fortfarande men Erik busade runt.



Fidde sitter tredje från slutet till höger.
 När Fidde äntligen kom tillbaka efter mc-karusellen hade Hugo vaknat och då köpte vi korv på pinne till honom. Fidde sprang i väg för att åka ännu en hisnande bergochdalbana. Cecilia och jag tog med barnen till ännu fler barnkaruseller och Erik och Hugo åkte jätte många gånger. Det var inte långa köer eller inga alls så de sprang runt runt.











Efter en heldag på nöjesparken var vi lagom trötta när vi begav oss hemåt. Det blev en välbehövlig fruktsallad innan barnen somnade utslagna i sängen. Nu återstår det inte många dagar kvar här i Guangzhou. Vi måste börja packa. Men först måste vi ta reda på om det finns möjlighet att skicka paket härifrån. Vi måste ju kunna shoppa gärnet när vi väl kommer till Peking och då kan vi ju inte komma dit med fulla resväskor. En hel del av det som vi köpt här har redan gått sönder eller blivit uttvättat, men man samlar ju på sig och allt vill man ju inte slänga. Det innehåller ju en del minnen.

Annars har vi inte direkt några planer innan vi ska resa hem. Mer saker som man vill göra en sista gång innan vi åker. Som gå på någon massage, göra naglarna, leka bland bollarna, åka till vattenparken mm. Det ska nog hinnas med. Vi reser ju inte förrän klockan 11 på torsdag. Fidde ska väl egentligen bara åka till jobbet på måndag och sedan är tanken att han ska kunna jobba hemifrån de sista dagarna.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Om jag förstår det rätt så har både pappa och barnen fått sitt lystmäte tillgodosett när det gäller att åka bergochdalbana resp karuseller. Var ska ni hitta liknande åkattraktioner här hemma?
    Härligt förstår jag att få börja packa för hemresan.
    Träffade din mamma Veronika i affären igår och jag tror minsann att hon längtar lika mycket efter att ni kommer hem som ni längtar hem.
    Ha det nu så skönt de sista dagarna i Kina och känn er riktigt välkomna hem till Lessebo.
    Kram Inga

    SvaraRadera