torsdag 16 juni 2011

Resan till Peking

Så blev det äntligen torsdag och det var dags att ge sig iväg mot Peking. Vi hade klockan på ringning och fick till och med väcka Erik för att äta frukost. Ibland är han en riktig sjusovare! Det var två förväntansfulla killar som intog sista frukosten i Guangzhou.





Vi hade beställt bilen till 8.15 och den kom punktligt. Det gick även bra att checka ut och vi fick tummen upp från hotellpersonalen efter att de kontrollerat vår lägenhet så det var bara att hoppa in i bilen och ge sig av. Säga hej då till Clifford.



Efter ca en timmes bilfärd kom vi fram till flygplatsen. Mycket bagage blev det...


Incheckningen gick smärtfritt. Vi fick till och med ta med oss barnens bil! Vilket vi var väldigt glada för. Vi hoppas att SAS är lika snälla och låter oss ta med den hela vägen hem...


Flyget skulle lyfta vid 11.00 men redan efter incheckningen fick vi se att det var försenat och inte skulle lyfta förrän 12.10. Så det hann bli en hel del bus på flygplatsen innan vi fick gå på planet.









Men så äntligen fick vi gå på men bara för att få veta att planet inte skulle lyfta på ännu ca en timme. Skit! Hade man inte haft barnen så hade det väl varit ok, men sitta med dem i planet det är ingen barnlek... Hugo somnade och sov under hela tiden som vi väntade på att få lyfta, men han vaknade precis i tid inför lyftningen. Sedan gick väl resan helt ok. Lite gråt och gnäll men med dator, russin, kex och lite sång och ramsor så går det mesta bra.


Vårt bagage kom allra sist och jag hann bli lite nervös över att bilen försvunnit på vägen. Men det hade den inte.


När vi lastat bagaget bar det iväg till taxikön.


Vi fick tag i en minibuss som kunde köra oss till hotellet. Det var ännu en timmes resa. Barnen var på bristningsgränsen och Hugo gav verkligen upp när vi kom fram till hotellet. Han skrek och ville inte alls göra som vi ville. De kom ut från något mötesrum och bad oss försöka få tyst på honom... Precis som om jag inte gjorde mitt allra allra bästa.

Till slut fick vi vårt rum och kunde gömma oss där... Efter lite samarin och uppfräschningar gav vi oss ut på Pekings gator. Det var dags att äta middag, lunch och kvällsmat för länge sen och Fidde kände till en bra köttrestaurang. Vi beställde in lite nachos som starters och sedan blev det pepper steak med roasted potatoes och en massa grönsaker. Gott! Till efterrätt blev det milkshake, glass, chokladkaka och pina colada...



Innan vi gick hem för att sova hann vi med ett stopp på silkmarketen och det var verkligen något helt annat än Guangzhou. Ja vi får nog köpa någon resväska till...

1 kommentar: