torsdag 19 maj 2011

Macau dag 2 - sista delen & dag 3

Fidde drog in oss på en afrikansk pub eftersom han var sugen på pina colada, men jag tog oss därifrån eftersom jag tyckte det var lite murrigt där inne. Vår nästa restaurang, the rock hotel,  serverade tyvärr inte pina colada och hade inte happy hour så därför gick vi tillbaka till afrika… Där busade barnen av sig rejält bland bambu, apor och elefanter och Fidde fick sin efterlängtade drink. Den smakade inte alls som den i Sanya så pappa fick min.









 

Efter lite drinkande så bar det tillbaka till hotellet för att fräscha upp oss lite inför dagens kasino besök. Idag var det Fiddes tur att stanna hemma och min tur att pröva lyckan.



På söndagen var det hemdags. Vi åt frukost och sedan gick jag, Fidde och barnen till poolen medan de andra resenärerna tog en välbehövlig paus på rummet. Vid 12 tiden checkade vi ut och tog taxi till gräns-kontrollen. Denna gången var departure korten redan ifyllda så det var bara arrival korten som vi behövde krabba med. Mamma hade fixat penna så de hade åtminstone en, men Fidde och jag fick återigen låna för att kunna fylla i dem. En snäll polis lät oss sedan gå genom passagen för dem som var över 65 och dem som behövde hjälp, så det tog inte så lång tid för oss att ta oss igenom denna gången.

Väl i Juhai igen var det några timmar kvar tills våran chaufför skulle komma. Vi behövde få i oss en bit mat innan hemresan och McDonald’s kändes smidigt så det fick det bli. Efter ett tags promenerande så hittade vi det. När vi satt på restaurangen fick Fidde ett sms som berättade att chauffören redan var på plats och väntade på oss, 1 ½ timme tidigare än bestämt. Det var ju toppen, så vi tog oss till utsatt plats. Men där fanns ingen chaufför. Det blev en hel del letande och innan chauffören väl hittade oss fick vi vara med om en bajsning av ett kines-barn på Juhais gator. Sådana erfarenheter som man hellre hade varit utan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar